Despre mine

Descrierea oficială:

  • Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București și a Masterului de Drept Privat
  • Autoare a cărții „Jurnalul unei studente la drept”
  • În prezent, full-time Digital Marketing Specialist (da, da, schimbare de carieră)

Neoficialam plecat din Rm. Vâlcea la 19 ani pentru a studia dreptul la una dintre cele mai importante facultăți de drept din țară. Imediat după bac, am căutat un blog al unui student la drept, pentru că nu eram cea mai sociabilă persoană și căutam oameni pe internet, nu în viața reală. Voiam să-mi povestească cineva tot ce se întâmplă în facultate, cum sunt profii, la care examene se pică în draci și dacă într-adevăr te simți arestat la domiciliu în sesiune. N-am găsit așa ceva, așa că m-am apucat eu de scris și am adoptat stilul pe care mi-am dorit să-l găsesc la cel al cărui blog nu exista în 2010.

Ajunsă în București, am înțeles ce înseamnă să împarți camera și baia cu un alt suflet, mi-am dorit să inventez vitamine pentru portofelul meu anemic, iar la facultate am învățat (în primul rând) să învăț. În timpul studenției am colaborat cu un site de știri juridice, am făcut voluntariat și practică, mi-am servit porția de distracție, iar spre final am început să am dubii dubioase în legătură cu viitorul meu. Facultatea de Drept a avut grijă să-mi demonstreze că nu eram atât de inteligentă pe cât aveam impresia, așa că de-a lungul timpului am devenit mai umilă și mai umană, iar asta s-a reflectat și în scris. Mă încearcă un sentiment de jenă când citesc articolele din primul an, însă mă gândesc că e posibil ca peste câțiva ani să-mi fie rușine și cu ce-am scris în carte. Cred că se numește maturizare. Bleah.

Mi-am dorit scriu o carte cu personaje și întâmplări reale, o carte în care voi rămâne centrul Universului mult timp după ce voi fi aflat pe propria-mi piele că tinerii sunt naivi. Așa cum vei găsi și-n descrierea cărții, am folosit cuvintele ca mijloc de transport cu care să trimit cititorul într-o călătorie în timp: va păși cu emoție pe treptele Facultății de Drept a Universității din București pentru înscriere și, odată admis, va urmări dansul neuronilor studenților, care joacă Ciuleandra la fiecare seminar, va bâjbâi prin întunericul nopților albe dinaintea examenelor și se va plimba pe drumul pavat cu îndoieli, speranță și extaz. Fie că e licean și vrea să afle dacă i se potrivește dreptul, fie că e deja student și își dorește să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă, cartea asta e pentru el. În aceeași măsură, cei ce au absolvit facultatea își pot aminti cu drag de perioada studenției, când simți că ești centrul Universului, iar grijile mărunte par de dimensiunea unor planete.

În 2015, am terminat Masterul de Drept Privat, am fost consilier juridic vreo nouă luni, am lucrat apoi ca redactor 1 an și jumătate la Editura Solomon. A urmat un post de Content Manager la o firmă de marketing, am fost apoi Marketing Coordinator la o companie din Londra care conectează investitori cu startup-uri, iar acum lucrez ca Digital Marketing Specialist pentru un startup fain.

Aici, am rămas studentă doar cu numele.

În prezent, scriu pe www.ralucacirjan.com