Anul I

Dragi boboci, sfat de la una care a terminat facultatea: nu vă speriaț’. Anul I e total diferit față de tot ce ați făcut până acum și față de cum vă așteptați să fie. E ca un meme cu “expectations vs. reality”. E o combinație între extazul de a începe o nouă etapă a vieții voastre și agonia primelor examene mai grele “decât prevede legea” (în fiecare an o să vă schimbați părerea în legătură cu dificultatea lor). Ce-aș mai da acum examenul la roman… *oftează și privește în gol*… hm, de fapt, nu.

Anul I mai înseamnă, în schimb, și dorul de casă (dacă plecați de acasă), dorința de a pleca de acasă (dacă încă stați cu părinții), molii care zboară din portofel când îl deschizi, ca-n desene, stres, alcool, cafea, prieteni noi și persoane care par prieteni noi, dar nu sunt. Anul I e ăla în care toată lumea încearcă să impresioneze și e ușor să începi să te simți cel mai prost din curtea facultății, dar ai răbdare, timpul o să-ți demonstreze altceva. Sau nu… dar ține doar de tine să schimbi asta.

Învățați bine civilu’. În ceea ce privește unele materii care vă par scoase din cazanul cu smoală fierbinte și folosite strict ca instrumente de tortură, considerați că vă pregătesc pentru ză riăl laif. Nu vă panicați dacă împușcați (sau vă împușcă) o restanță – nu moare nimeni.

Luați în serios facultatea, pentru că e facultativă și n-o să tragă profii de voi s-o terminați. Nu luați totuși prea în serios viața, că aveți încă sub 20 de ani și acum e momentul pentru cele mai stupide greșeli.

Anul I. It’s gonna suck. You’re gonna love it.

Leave a Comment