Studentius

Încep cu o mărturisire: îmi place de Studentius. Cine pisici e Studentius? Aflați din descrierea de pe site-ul ASD:

Studentius, deşi a fost un proiect-copil foarte dorit al Departamentului de Comunicare, s-a născut asemenea unui copil din flori: într-o noapte. 

Scurtă paranteză: sunt sigură că-s destui copii din flori concepuți și născuți ziua. Unii chiar cu lumina unei lămpi dintr-un studio proiectată pe… barza care aduce copii, deși-s făcuți accidental în timpul unei filmări neortodoxe.

Revenind, îmi place de Studentius pentru că se plânge cu umor despre cum nu găsește niciun loc dacă întârzie… cinci minute peste ora de deschidere a sălii de lectură. Zice că e ca un Black Friday al învățatului. Numai că e în fiecare zi. Și dacă preferi să nu-i mai auzi vocea doamnei care îți cere obsesiv să-ți treci datele-n registru, găsești aici sfaturi pentru alegerea unei săli din facultate. Bun, cadrul pentru studiu intens e ales, dar dacă te pălește un sentiment sinistru de “nu știu ce caut aici”? Nu ești singurul. Nici primul, nici ultimul. Poate vă strângeți toți la o bere rece și vă trece. Sau vă înscrieți la altă facultate. Whatever makes you happy.

Cine este Studentius?: Studentius sunt eu, eşti tu, suntem noi. Studentius e prietenul ăla care ne scoate în oraş cu o seară înainte de examen şi căruia îi facem promisiuni nu tocmai de bună-credinţă dacă va fi vina lui, în caz de ceva. Studentius e prietenul nostru din sesiune şi nu numai, de care, ca studenţi la Drept, nu ne  putem despărţi, căci ne impărtăşeşte ofurile şi ne înţelege, completează cei din ASD. AHA! Deci de-asta mi-e simpatic Studentius ăsta. Mă rog, nu prea-s de acord cu vânzarea unui rinichi pentru un curs care-ți lipsește (probabil ăla despre nulitate), dar din descrierea amănunțită, Stundentius pare de gașcă. 

Serios acum, mereu am încurajat studenții să scrie sau să vorbească despre experiențele lor. Așa te descoperi și pe tine, dar – poate cel mai mișto lucru – descoperi că există weirdos ca tine și îți faci prieteni noi. Oricât de neînțeles te-ai simți în sesiune, la începutul anului universitar sau singur pe trepte, încercând să fumezi în ploaie ori… ceva la fel de stupid, crede-mă, mai sunt alții exact ca tine. Și poți ajunge la ei prin… *drums*… cuvinte. Studenția e mult mai frumoasă alături de oamenii potriviți.

Leave a Comment