Mâini curate

Antonio Di Pietro a vorbit ieri în Aula Magna a Facultății de Drept din București, în cadrul McCann/Thiess Conferences. Specialiști din domeniul juridic, personalități din mediul academic și studenți au asistat la discursul omului perceput drept un lider al mișcării anticorupție.
Simbolul Operațiunii Mani Pulite (Mâini Curate) a vorbit despre lupta anticorupție: „Este o datorie pentru fiecare țară democrată să combată corupția și este mai bine mai târziu decât niciodată. România nu este ultima țară care a început lupta anticorupție. Corupția trebuie combătută așa cum se combate un cancer, luptând în fiecare zi. Din păcate, astăzi corupția este transfrontalieră și internațională.”

 

În operațiunea Mani Pulite peste 5000 de suspecți au fost citați, mai mult de 400 de demnitari și-au pierdut funcțiile, iar anchetele au demascat corupția care domnea în rândul clasei politice și finanțarea ilicită a partidelor. Au fost implicați miniștri (inclusiv ministrul Justiției), deputați și senatori. A urmat un val de sinucideri ale celor implicați în scandal.

 

Evenimentul “Justițiarul” a fost organizat cu sprijinul Facultatii de Drept din cadrul Universității din București. Faimosul fost-procuror a transmis aspiranților la o carieră în domeniul juridic următorul mesaj: „Vreau să le urez studenților acestei facultăți succes în studiile lor, pentru că ei sunt viitorii avocați, magistrați sau oameni politici ai României. Păstrați-vă mâinile curate, ca atunci când închideți ochii să puteți spune <<Nu am trăit degeaba această viață!>>”.
Și puteți urmări aici prezentarea video care ne-a dat fiori la începutul discursului:

 

 

One thought on “Mâini curate

Leave a Comment