Am luat numele lui Dumnezeu în deșert

Deși vara asta am stat mai mult decât mi-aș fi dorit într-o bancă, departe de tot ce m-ar putea distrage (mai puțin telefon), din când în când am mai avut parte și de surprize plăcute. Nu mă refer la episodul cu pisica gestantă, deși merită menționat.
Ieri, de exemplu, a venit la facultate să mă cunoască o tipă foarte de treabă, care mi-a citit cartea și voia autograf. E o avocată cu experiență, care de curând a trecut pe cont propriu. O tipă cu doctorat, studii în străinătate și un C.V. la care când te uiți, ca proaspăt absolvent, îți curg balele. Mi s-a părut foarte ciudat (în sensul bun) să văd că cineva a subliniat și a făcut adnotări pe o carte scrisă de mine. Cred c-am povestit vreo două ore despre studenție, carieră, prieteni și familie. Mi-am dat seama că, deși a terminat facultatea cu 10 ani mai devreme decât mine, s-a regăsit în tot ce-am scris eu în carte. Am reușit să rup niște bariere fără să fiu acuzată de distrugere. Hehehe…he…he. Ce glumă proastă.
– Chiar mă întrebam cum de nu s-a gândit nimeni până acum să facă ce-ai făcut tu. Zeci, sute de generații…atâția studenți și totuși n-a scris nimeni o carte despre cum e să fii student aici. 
– Poate s-au angajat imediat după facultate și n-au mai avut timp. Eu am avut “norocul” să pic baroul.
– Nimic nu e întâmplător. Voiam să te cunosc pentru că-mi plac oamenii cu inițiativă.

Ce să mai, am făcut pe mine. Metaforic. După ce ne-am despărțit m-am simțit de parcă mi-a trimis Dumnezeu un like, gen e ok ce-ai făcut, keep up the good work, bitch. Apoi m-am întors la procedura penală și am simțit că mă pedepsește pentru că i-am luat numele în deșert.

7 thoughts on “Am luat numele lui Dumnezeu în deșert

  1. Buna! Eu sunt Ina, cea pentru care era cartea ta cu autograf de acum 2 zile. Asadar, iti multumesc pentru autograf si ii multumesc, din nou, si "tipei aleia foarte de treaba" care si-a facut timp sa faca lucrul asta frumos pentru mine.
    N-am avut cand sa rasfoiesc cartea, dar sunt sigura ca ma voi regasi si eu acolo. Bravo pentru initiativa!
    Ina

Leave a Comment