Baloane de săpun

Mă holbez la ecran de vreo cinci minute, încercând să-mi găsesc cuvintele. Trebuie să le prind, apoi să le combin în așa fel încât să vă mai povestesc despre cartea mea, fără a părea că mă laud, pentru că nu e cazul. Viața nu mi s-a schimbat substanțial în cele cinci zile de când a ieșit cartea din tipar, bineînțeles. Nu dau autografe non-stop, n-am fost chemată la vreo emisiune, nu mănânc icre negre și nu am impresia că-s mai deșteaptă. Că nu-s. În schimb, sunt fericită. Diminețile mă găsesc dormind ca vaca, cu bale pe pernă zâmbind, dar fericirea asta are o suspectă asemănare cu un balon de săpun. 
Primele zile după ce-a ieșit din tipar, am umblat cu ghiozdanul plin cu cărți în spate, pentru că au fost persoane care au dorit să cumpere direct de la mine, iar nu să dea comandă. Am imortalizat momentul, am făcut piruete imaginare și mi-a tremurat puțin mâna când am scris dedicații. Au curs felicitările, s-au strâns stoluri de fluturi în stomac și apoi am rămas singură. Stăteam la un semafor de lângă Universitate și m-a lovit. Nu mașina, ci gândul că dacă m-ar lovi o mașină, aș părăsi lumea asta împăcată c-am lăsat ceva în urmă, c-am avut un mic impact, că mi-am lăsat amprenta. 
– Bă, ești nebun… am scris o carte.
 Am ajuns și acasă. După ce a primit cartea, mama n-a dormit o noapte. Dimineața, pe la 9, am intrat în camera ei și am surprins-o cu ochii roșii, citind de zor.
– Am ajuns la festivitatea de absolvire. Nu mă culc până n-o termin.
– Pe bune? N-ai dormit deloc?
– N-am avut cum. Am râs toată noaptea.
Am dat vina pe calitatea de părinte, care e incompatibilă cu obiectivitatea, așa că am așteptat și alte păreri. Și-au început s-apară. 
Problema cu baloanele de săpun e că se sparg ușor. E frumos să plutești printre urări și laude, dar când balonul meu de fericire va atinge podeaua, voi coborî și eu cu picioarele pe pământ, unde viața e mai palpitantă și mai colorată. Nu poți începe o altă carte dacă totul e roz.

4 thoughts on “Baloane de săpun

 1. imediat ce termin cu dizertația, mă duc să-mi iau și eu un exemplar că m-ai făcut curioasă 😀 te găsim și în librării sau doar online?

 2. Cartea se găsește la:
  – Depozitul de carte Rolcris
  – Depozitul de carte AFCA BOOK
  – în București la: Librăria Eminescu (Universitate), librăria din Curtea de Apel București, librăria din Tribunalul București,
  – în Constanța la librăria Baroului
  – în Botoșani, la librăria din Tribunal
  – în Târgu Mureș, la Libris Eminescu
  – în Craiova, la Curtea de Apel și la stand Lipscani în Centrul Vechi Craiova
  – în Cluj-Napoca, la Librăria Logos
  – în Târgoviște, la Librăria Prolibris
  – în Brașov, la Librăria Ralu, ING Press

  sau se poate comanda fie trimițând un e-mail la adresa office@editurasolomon.ro, fie direct la nr. de tel. 0725 356 750.

 3. In primul rand as vrea sa te felicit pentru publicarea cartii tale. O sa o achizitionez si eu cat de curand 🙂 Iti citesc blogul de ceva vreme si pot sa iti spun ca este genial! Imi place foarte mult modul cum scrii. De aceea consider ca si cartea este la fel de interesanta.
  In al doilea rand, as vrea sa iti pun cateva intrebari. Se merita sa mai faci in ziua de azi Dreptul? Sunt sanse sa iti gasesti un loc de munca dupa terminarea facultatii? Am vazut ca tu esti la master, ti.ai gasit un loc de munca in acest timp? Spun asta pentru ca sunt clasa a 11-a si as vrea sa dau la Drept, dar am unele temeri in ceea ce priveste viata de dupa facultate.
  As fi foarte recunoscatoare daca mi.ai raspude! Multumesc!

Leave a Comment