Prima săptămână. Amfiteatrele put

Prima săptămână de facultate s-a încheiat. Ca-n cazul fiecărui început de semestru, amfiteatrele put. Din cauza sutelor de studenţi emoţionaţi, desigur. Asta e prima observaţie pe care doream s-o fac, pentru că mirosul e şi primul lucru care te izbeşte. E-n regulă, pe măsură ce trec săptămânile aerul devine pur. Asta pentru că puritatea nu caracterizează studenţii. Serios, nici anul ăsta n-o să vii la toate cursurile, oricât de convins eşti momentan de asta.

Cică anul III e nasol. A se citi greu.  În plus, anul IV zboară cu o viteză mai mare decât ceilalţi ani, aşa că trebuie să profiţi de studenţie cât încă se poate, mai ales dacă până acum ai şomat la capitolul ăsta. Dacă viitorul e tot în ceaţă, cel mai probabil nu eşti singurul în situaţia asta. Cert e că n-ar trebui să te consolezi cu asta. În curând o să începi să consideri ticăitul ceasului un fel de vierme-n zmeură.

Ca să nu terminăm într-o notă pesimistă, aminteşte-ţi că există lucruri mai importante decât facultatea, care până la urmă nu e decât o etapă în…cariera ta, care o să-ţi asigure doar…un venit, fără de care probabil o să-ţi…ghiorţăie maţele forever. Ok, poate ar trebui să ne apucăm de învăţat.

Leave a Comment