Internship

Aşa cum probabil aţi observat până la ora asta, pe grupul nostru de yahoo a fost postat un anunţ în legătură cu un internship în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Evident, faptul că aţi trimis un C.V. şi o scrisoare de intenţie pentru postul dorit echivalează cu dorinţa voastră de a fi selectaţi.

Am mai aplicat anul trecut la o chestie, programul ăla cu cariera ta, să fii pregătit bla bla. Pare-mi-se că am scris şi aici că nu am fost selectată şi motivul nu era greu de ghicit, având în vedere că am fost mult prea sinceră şi am inclus în motivaţia mea gogoşile. Adică le-am zis că nu vreau să ajung să vând gogoşi la propriu. Dacă îmi amintesc bine, cred că am pus şi puncte de suspensie între “gogoşi” şi “la propriu”. Ce?

Normal că am ştiut că mi-am eliminat şansele de a fi selectată de îndată ce am pus pixul pe hârtie şi a ieşit porumbelul. La fel s-a întâmplat şi cu interviul pentru practică, atunci când nu am reuşit să le spun niciun defect. Poţi să minţi frumos, să faci C.V.uri şi scrisori de intenţie din care să reiasă că eşti candidatul ideal. Şi eu pot să fac asta, dar nu vreau. De ce să fii selectat pentru ceva ce nu eşti? Se poate întâmpla să te aleagă tocmai pentru că eşti arogant, amuzant, ironic, prost … sau pentru că nu prea aveau de unde să aleagă. Nu asta e ideea.

Acum serios, de ce ai vrea să faci un internship din septembrie până-n decembrie, neplătit? Pentru că e vorba de I.N.M., pentru că oricum nu făceai ceva mai interesant în timpul ăla şi pentru că e o ocazie rară? Ah…ok atunci. Credeam că numai eu am gândit aşa.

Pentru final vă arat câteva poze făcute cu o lună în urmă:

Motanul unei studente la drept (nu-i al meu):

Două dintre cititoarele blogului (sunt colegele mele şi nu, nu le-am pus eu să facă asta) :))

One thought on “Internship

Leave a Comment