Proba 2. Istoria românilor

Să lămurim un lucruşor de la început. Eu am facut istorie cu o profă care era mai mult plecată, iar când venea, ne punea lecţia pe tablă/perete cu ajutorul unui proiector de pe vremea lu’ Ceaşcă. Asta înţelegea ea prin „a preda”. N-o vorbesc de rău, spun doar adevărul. Dacă aş fi răutăcioasă m-aş lua de gusturile ei în materie de vestimentaţie şi accesorii (şi nu, nu trebuie să fii obsedat de modă ca să observi nişte nereguli la dânsa). Rog cunoscătorii să dea detalii.
Acestea fiind spuse, imaginaţi-vă stresul meu înaintea probei de istorie. „Doamneeee, să-mi pice o comisie bună să iau şi eu bacul la istorieee”. Şi se pare că Doamne Doamne m-a auzit. Da, ştiu, cei ce n-aţi putut copia o să mă înjuraţi şi de neamuri, şi de hamster (R.I.P.) Pe cuvânt că iniţiativă am avut. Chiar mi-am notat într-un caiet zilele rămase pană la bac şi lecţiile ce urmau să fie învăţate, conform unui plan bine pus la punct. Apoi mi-am dat seama că zilele treceau şi planul se ducea pe apa sâmbetei. Abia în ultimele săptămâni am realizat că istoria e mișto, dar era prea târziu. Ideea e că am învăţat, aș fi luat peste 8 probabil, însă m-aş fi ofticat să-mi fi încărcat memoria cu mai mult şi să fiu lăsată să copiez. Da, gândire de elev de-a 12-a pe care-l paște o admitere.
Cum îmi dau seama că pot copia? Asta m-am întrebat înainte de examen. Ne-am băgat în seamă cu supraveghetoarele înainte sa vină subiectele. Iniţial vorbeam mai tare între noi, spunând că nu prea am învăţat şi că sperăm să promovăm. Una dintre doamne ne-a întrebat dacă avem nevoie de medie, i-am răspuns că nu şi ne-a spus că nu trebuie să ne facem griji oricum. Să fie ăsta semnul pe care-l aşteptam? Lucrurile au fost mai simple decât mi le-am imaginat. Supraveghetoarele au stat cuminţi la catedră şi s-au prefăcut că nu văd nimic. Nada.
Acum, pentru cei ce încă mă mai înjură, staţi linistiţi, nu ocup locul nimănui la facultate cu o medie nemeritată. Dau admitere. Voi ce aţi fi făcut? Aţi fi scris totul din mintea voastră fără să folosiţi nicio sursă de inspiraţie, deşi aţi fi avut acces la ea? Cunosc o singură persoană care a făcut asta. V-aţi fi ridicat în picioare şi aţi fi ţinut un discurs despre cum alţii nu pot copia şi despre faptul că nu e corect ce se întamplă? Mă îndoiesc. DA, MĂ SCUZ.

5 thoughts on “Proba 2. Istoria românilor

 1. ha! m-am simtit. mda…ar fi cateva chestii de povestit despre outfit-urile profei de istorie. de fapt ar fi nenumarate, pentru ca era o sursa zilnica de inspiratie. as jigni femeile care gasesc piese vestimentare chiar frumoase si de calitate in magazinele de second hand daca as spune ca ea ar fi putut lejer sa apara intr-o campanie sau o reclama pentru acest gen de magazine.
  o sa dau doar un exemplu, dupa parerea mea mai mult decat elocvent. sutien colorat de la costumul de baie (gen "de la 38") si plasa neagra pe deasupra (gaurele generoase) intr-o zi obisnuita ca si cadru didactic la minunatul nostru colegiu. asta, plus cele 90-100 de kg ale "dumneaei".
  si asta a fost doar un exemplu…

 2. vezi!! ma provoci…
  dar trebuie mentionat materialul, o catifea neagra numai buna pentru a tapita scaunele de bucatarie si perdeaua roz, probabil de la patul cu baldachin.
  abia acum am realizat…profa de istorie este de fapt un talent in ale modei si fiind recesiune si-a creat singura tinuta pentru banchet, cu ce a gasit prin casa.
  suna plauzibil, nu? s-o fi crazand vreo scarlet o'hara cu rochia ei din draperii…
  partea trista nu este faptul ca talentul ei s-a dovedit a fi foarte departe de al personajului, ci faptul ca eu am glumit…
  cu certitudine rochia era cumparata, aleasa cu grija, minunata si numai potrivita ocaziei (in viziunea ei).

 3. Va rog, haideti sa nu ne mai luam de "fashion taste-ul" fostei noastre profe' de istorie, nu de alta , dar ar trebui sa ii alocam in mod special lungi articole:)).Dar sa stii ca e o idee buna pt viitor.
  Revenind la proba de istorie, da, s-a copiat in proportie de 90 % dar acest lucru a fost compensat de o comisie de corectare oribila ce a facut tot posibilul sa corecteze lucrarile "la sange".
  Multi nici nu au stiut ce sa copieze din cauza subiectelor "tricky".
  Una peste alta pot sa spun ca proba "a fost ca sa fie"…lame.Dar eh' ce le puten cere astora de la minister.

Leave a Comment