Proba 1. Limba şi literatura română

Expoziţiunea

M-am trezit la ora 7. La 8 fără un sfert eram cu toţii în Anne (cafeneaua). Foile cu comentarii acopereau masa şi toate glumele s-au făcut pe seama posibilelor subiecte. Pe moment erau amuzante… zău! Mai degrabă era un râs nervos, o descărcare:
– Poate ni se va cere caracterizarea peştelui din „Iona”.
– Hahahahaha! ( „ha-ha”-urile ieşeau în mod natural, însă pe masură ce procesam informaţia -Iona…Iona…Iona, mi se punea un nod în gât şi râsul se stingea treptat).

Intriga

Ajunsă la şcoală, am urcat la sala unde eram repartizată, împreună cu prietena şi colega de clasă cu care împart, pe lângă multe amintiri, şi numele de familie. Surpriză însă, eu am stat în ultima bancă şi ea în prima. Oricum, n-am fi putut comunica. Cum am intrat in clasă, cele două supraveghetoare cu mutre acre şi machiaj de prost gust ne-au spus pe un ton mai mult decat necorespunzător să ne ducem genţile cu tot ce avem la nu mai ştiu ce sală. Ok, ok… uşurel, nu te agita că transpiri şi ţi se întinde verdele ăla scârbos de la ochi.

Desfăşurarea acţiunii

O colegă din sală a greşit fiindcă nu a scris cu majuscule şi a cerut o altă foaie. Dar vai! Cum şi-a permis? Răspunsul primit:
-Da’ ce sunt eu, dragă? Fabrică de hartiee?
(Nu, idioato, eşti o supraveghetoare platită să împartă hartii, printre altele)
în timpul probei unul dintre hoidorococleni şi-a pus scaunul exact în spatele meu. Aş fi putut să jur că îmi respira intenţionat exact în ceafă (paranoia, of course). Mai urmărea din când în când ce scriam, cu atâta interes încât părea că nu citise vreodata „Povestea lui Harap-Alb”.

Punctul culminant

După 2 ore jumate simţeam că fac pe mine pentru că am fost foarte inspirată să beau un suc la cafenea. Raţionamentul era simplu: nu-mi iau cafea că mă agită. Totuşi, am fost nevoită să îndur 3 ore ca să termin eseul, însă gandul la uşurarea ce mă aştepta în momentul în care urma să ies…stai, mă abat de la subiect.
Am o aversiune faţă de ciornă. Mi se pare că pierd timpul, aşa că am stat mult înainte să pun orice idee pe foaia de examen. Citisem de vreo 2 ori basmul, dar pe moment nu-mi aminteam decât că ăla intră în fântână şi că i se taie capul la sfârşit dar, bineînteles, este reînviat de tipa blondă (nu ştiu daca era blonda, în general toţi autorii de basme au fetişul ăsta). Nu-i problema, am terminat filologia. Măcar să rămân cu capacitatea de a face un eseu bun din 2-3 informaţii (mă laud, ştiu). Ca să nu devin nesuferită, mărturisesc că am greşit un sinonim. Am scris „ora” în loc de „clipa”…ştiu că oamenii se bucură în sinea lor cand altul suferă/greşeşte si suportă consecinţele…or is it just me? Oh well… 😀

Deznodământul

Am luat o notă bună, zic eu. Orice e peste 9 e mai mult decât acceptabil… momentan.

8 thoughts on “Proba 1. Limba şi literatura română

  1. Bwhahha, ai gresit sinonimul *evil smile :)).
    Lasand gluma la o parte, bacul per total a fost penibil si il consider inutil.
    Si intradevar au fost sali care au avut ca si supraveghetori niste hoidorococleani si patanorologhisti :))pe cand altii au putut copia nestingheriti dar asta e, oricum nu ne asteptam sa fie strictete maxima si corectitudine.
    Anyways , "ora de cafea" din Anne impreuna cu "grupul de studiu" a fost priceless si ne-a cam destins.
    I've got a feelin' 😛

Leave a Comment