Fată dragă nu fi tristă … că doar te-ai înscris!

Astăzi am ajuns în Bucureşti. M-am înscris în sfârşit! În urmatoarele rânduri voi încerca să redau pe cât posibil atmosfera de acolo (sper să nu ma întind prea mult).
Pe la 4 si ceva de dimineaţă m-am trezit din cauza unui coşmar. Ca sa aveţi o vagă idee în legatură cu ce-mi poate făta mintea, vi-l voi povesti. Cică eram în Bucureşti, undeva aşteptând metroul. Pe langă mine trecuseră mai devreme nişte satanişti, pe care îi studiasem cu interes. Toată lumea vorbea despre mediile de la bac. în jurul meu şi începusem să mă simt prost pentru că toţi obţinuseră medii de peste 9.80 (ha!). La un moment dat au venit şi sataniştii lângă mine şi m-am uitat cu atenţie la unul dintre ei, care a scos un cuţit mare (sabie, frate!) şi a început să mă taie pe mâna. Aveam o faţă de „ bă, ce mă-ta faci?”. Tipul s-a enervat, a început să urle si să pară posedat (eu nu l-am crezut, prost actor). Panică în rândul oamenilor, ţipete bla bla şi mă trezesc că animalu` îmi înfige cuţitul în gât. You moron! Mă gândeam numai că mor şi n-apuc să mă înscriu la facultate :)) Trecem peste.
Nu am mai putut să dorm, bineînţeles că m-am trezit speriată. În jurul orei 7 am plecat de acasă. În rest, căldură insuportabilă încă de dimineaţă, pisici si câini cu creierii împrăştiaţi pe stradă, banalitaţi d-ăstea româneşti. Ajunşi în Bucureşti (am mers cu tata), ne-am gandit noi aşa că n-am facut nicio copie legalizată după diploma de bac. (urma s-o las în original la facultate), aşa că am căutat un notariat. Dupa ce s-a oferit o tipă drăguţă să ne conducă pană la unul, am reuşit să rezolvăm problema în schimbul sumei de 12 lei, urmând să o luam 45 de minute mai tarziu.
Am intrebat o tanti cum ajung la facultate şi am primit ca răspuns pe un ton grav: „Pe jos.” Hm…bună asta! Într-un final am ajuns şi-n curtea facultăţii. Tata începuse să citească ceea ce e scris în latină pe acolo, pocit desigur. Încă de la intrare am fost plăcut surprinsă de organizare. Un tip simpatic ne-a condus până la sala unde se completau fişele de înscriere. Erau destul de multe persoane, diverse specimene cu trăsături caracteristice. După completarea fişei am mers la primul ghişeu şi am primit legitimatia cu nr. 1039 (1+3+9=13). Am luat o foaie cu diverse informatii de acolo şi am constatat că în termen de 5 zile de la afişarea rezultatelor sunt nevoită să prezint atât diploma în original, cât şi o copie legalizată. Eu m-am gândit că dacă las diploma în original nu mai e nevoie să fac un drum. Ciuciu!
Copia legalizată pe care am facut-o înainte să merg la facultate e pentru altă înscriere, aşa că nu aveam cum să fac alta fără diploma în original. Am intrebat cum trebuie să procedez şi mi s-a spus că pot s-o iau după afişarea rezultatelor, cu condiţia s-o înapoiez in 24 de ore. Buuun. Plec. Pe drum îmi dau seama că notariatele sunt închise sâmbăta, aşa că oricum trebuia să fac un drum într-o zi lucrătoare. Am procesat cu greu informaţia sub soarele care îmi topea neuronii. Simţeam asta. „Daca aş putea să o iau acum, să fac repede o copie legalizată şi să o duc înapoi, există măcar şansa să pot veni sâmbată să rezolv totul”. Zis şi facut. Ca să nu pierd timpul, am mers la biroul notarial de peste stradă de facultate. Un antonim pentru „amabilitate” îl găsiţi acolo (25 de lei am dat, că doar mi-a facut-o pe loc).
Până la urmă totul s-a terminat cu bine. În legătură cu Mădălina Manole, nu încep să comentez moartea ei (pentru asta vă uitati la televizor, abia aşteptau ăia un subiect proaspăt). Vă arăt doar ceva:

11 thoughts on “Fată dragă nu fi tristă … că doar te-ai înscris!

 1. Prin aproximativ aceleasi "patanii" am trecut si eu,doar ca trebuie adaugata si o ploaie… Cat despre tip,era in anul II, ca l-am intrebat eu:))
  Atmosfera ciudata,oameni muuulti cu acelasi tel ca si tine.Descuranjant! Maine ma voi duce sa ma inscriu si la Brasov:))
  Candidati inscrisi pana azi la Bucuresti? 1392….

 2. Hmm,poza tu si Madalina Manole? thats priceless :)) noua de ce nu ne-ai zis mai inainte.
  Mda, cand ma inscriu eu sper sa fie o ploaie torentiala.Si lasa, e bine ca in sfarsit esti inscrisa , ai trecut si de hopul asta, mai ramane acum doar o "formalitate" :)) aka examenul, dar sunt convins ca il vei trece fara probleme.

  P.S. Mi-a placut raspunsul acelei "tanti" =))

 3. eu am facut vreo 5 copii legalizate, si n-am folosit decat 2 din ele… :)) daca vrei iti mai dau de la mine, nu ma supar :-J
  si da, de ce trebuie sa fie atatia inscrisi la facultatile noastre? :(( de ce nu se pot duce si ei la filosofie sau istorie?

Leave a Comment