Worldwide Institutions Academy – cel mai nou proiect destinat studenților pasionați de domeniul relațiilor internaționale

Comunitatea International Affairs din cadrul organizației non-guvernamentale Voluntari pentru Idei și Proiecte organizează în perioada 3-8 aprilie prima ediție a proiectului Worldwide Institutions Academy. Acesta este o academie ce conferă participanţilor contextul de a învăţa despre instituţiile şi organizaţiile internaţionale, precum și de a aprofunda rolul acestora și mecanismele specifice de funcţionare.

Proiectul urmărește să creeze o experiență de învățare personalizată, concentrată pe nevoile reale de învăţare ale studenţilor, care vor dobandi la finalul celor 6 zile și o certificare pentru competenţele şi cunoştinţele dobândite.

Calendarul proiectului include de la activități precum simularea situației post-conflict, traininguri,  workshopuri, dezbateri, până la posibilitatea de a învăța prin intermediul jocului, relevantă fiind utilizarea conceptului de gamification ca tehnică de învățare.

Prima ediție va avea în centrul analizei Organizația Națiunilor Unite și Curtea Europeană a Drepturilor Omului, tema generală fiind “Securitatea internaţională şi respectarea drepturilor omului în contextul insecurității globale.”

Pentru a putea lua parte la Worldwide Institutions Academy, tinerii interesați trebuie să completeze un formular de înscriere care testează cunoștințele acestora din domeniul relațiilor internaționale, interesul și dorința lor de implicare. Formularul de înscriere este distribuit pe pagina oficială de Facebook, Worldwide Institutions Academy. Data limită de trimitere a aplicațiilor este 17 martie. Apoi, va urma un interviu prin care să ne cunoaștem mai bine, în urma căruia vor fi selectați cei 25 de participanți.

DESPRE VOLUNTARI PENTRU IDEI ŞI PROIECTE

Voluntari pentru Idei şi Proiecte este o organizație non-guvernamentală, bazată pe voluntariat şi formată exclusiv din studenți. Cu o activitate de 18 ani in domeniu, VIP are in prezent două filiale: în Bucureşti şi în Cluj. International Affairs este una dintre cele patrucomunităţi VIP, înfiinţată în 2011 şi care oferă un context relevant în care tinerii  să-şi dezvolte pasiunea pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie.

Persoană de contact: Emilia Ştefania Mocan- Project Manager

Telefon: 0753 030 815

E-mail: emilia.mocan@vipromania.ro

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Leave a Comment