Trei shoturi de educație

Să ciocnim câteva păhărele în cinstea internetului, care ne oferă gratis resurse pentru cultura noastră generală. Timp s-avem și voință să nu-l pierdem prin colțurile întunecate ale www-ului. Tentațiile sunt numeroase, trebuie să recunoaștem. Azi fac cinste cu câteva alternative:

Awesome Stories

Vei găsi aici puterea poveștilor, expuse în așa fel încât să-ți rămână în tărtăcuță. Video, text, imagini, o paletă largă de subiecte, nicio scuză care să te împiedice să explorezi. Totul la botul calului. Știu, uneori calul preferă să stea pe Facebook, dar o vizită o dată la câteva zile pentru a citi câte-o poveste nu strică. S-ar putea să-ți placă. Dacă nu, e ok, mai avem variante.

Ted

Cel mai probabil ai urmărit deja câteva videoclipuri pe Youtube ale unor persoane mai mult sau mai puțin cunoscute, care ți-au schimbat viziunea asupra lumii (schimbare care a durat în jur de 15 minute). Ideas worth spreading indeed. Găsești discursuri bine argumentate, emoționante, captivante. Că sunt despre climă, carieră, creativitate, sex, lăcuste, sex între lăcuste, toate-s fascinante și merită să le dai o șansă. Poți începe cu cele mai populare.

How stuff works

Mituri distruse, liste cu adevăruri șocante și articole interesante. Găsești de toate, se citesc ușor, rămâi cu ceva. Dacă te-ai întrebat cum funcționează AirBnb, dacă ciocolata dă dependență sau cum au descoperit oamenii berea, găsești răspunsuri pe how stuff works. Orice îți trece prin minte când stai la o coadă sau te speli în duș și ai impresia că nu s-a mai întrebat nimeni niciodată așa ceva, ei bine, e posibil să găsești acolo.

Tu ce locuri din astea luminoase ale internetului cunoști? Sau poate colorate ca un curcubeu. Ori întunecate, dar nu în sensul rău. În fine, bine documentate să fie. Lasă un comentariu aici sau pe pagina de Facebook și împărtășește cu noi, nu ține pentru tine.

sursa foto: www.lovethispic.com

Leave a Comment