Cum să nu mori de epuizare până la examen

Între noi fie vorba, șansele să mori de epuizare până la examen sunt mai mici decât niște furnici. Furnici rahitice chiar. În plus, persoanele care învață într-un ritm infernal cel mai probabil nu pierd timpul pe bloguri, deci nu vor citi rândurile ce urmează. Cu toate astea, pentru amuzamentul celor care vor să se destindă în pauza de la învățat, să analizăm cum ar trebui să procedeze cineva pentru a fenta epuizarea.

Fă-ți un plan măreț, dar ai grijă să nu se întoarcă împotriva ta și să te bată la funduleț

Cred că e cea mai penibilă rimă pe care am făcut-o în ultimul timp. Trecând peste asta, știm deja cu toții cât de important e să-ți organizezi timpul cu înțelepciune. Din păcate, știm doar în teorie. Puțini am experimentat pe propria piele beneficiile, pentru că am călcat în picioare planul câteva zile mai târziu. Fă-ți deci un plan realist și pune la socoteală câteva zile-n plus. De ce? Pentru că în mod cert vei rămâne-n urmă, entuziasmul îți va dispărea și, să fim serioși, n-ai timp să te lupți și cu o depresie. Nu, n-o să înveți 12 ore pe zi timp de o lună. Taie de pe listă și n-o să ies deloc în oraș sau 4 ore de somn pe noapte/ țin eșecul la examen departe. Folosește aplicații precum GoConqr sau o agendă clasică și cumpără-ți o acadea la finalul zilei dacă te-ai ținut de treabă. Sau ieși la o bere la finalul săptămânii.

Eu când vreau să mă relaxez, mă relaxez

Și Dumnezeu a zis să fie relaxare, boss. Sau, mă rog, s-a odihnit în a șaptea zi. Nu te poți aștepta ca bietul tău creier să fie-n priză 24/24. Două reguli aici: 1) relaxarea să vină ca o recompensă după efort și 2) fiecare să facă ce-i place. Nu te pot învăța eu cum să revii la echilibru. Unii fac o baie din aia romantică cu lumânărele parfumate, alții sparg bubble wrap. Unora le place să gătească, altora să-și taie unghiile de picioare în formă de triunghi. E ok. Nu suntem aici să judecăm. Important e să te întorci la învățat cu forțe proaspete. Aștept comentarii de la voi cu forme inedite de relaxare (în limita decenței). Hehe.

succes

Nu e o chestiune de viață și de moarte

Asta trebuie să rețină orice persoană care dă un examen. Știu că un eșec de genul ăsta pare sfârșitul lumii, dar nu e. Ba chiar poate deveni o oportunitate de a schimba macazul și de a încerca altceva. Dacă e ceva ce am învățat din eșecurile mele, e că nimănui nu i-a păsat de ele mai mult decât mi-a păsat mie. Pe bune, e un gând reconfortant. Stai puțin și analizează: toată lumea le are pe ale sale, chiar crezi că oamenii nu mai dorm noaptea de grija ta? În afară de câteva rude, nimănui nu-i pasă cât îți pasă ție. E viitorul tău în joc, desigur, dar ai toată viața înainte. E un clișeu, dar important e să fii sănătos. Gata, am zis-o. Nu muri de epuizare/stres/inimă rea/mușcătură de căpușă/obezitate și gușă etc. și o să ai timp să iei ce examene vrei tu și să faci câți bani vrei tu.

Tu ce faci în perioada asta ca să n-o iei razna? Poți împărtăși tips&tricks în comentarii sau pe pagina de Facebook. Baftă!

S-ar putea să te intereseze și 5 sfaturi pentru a fi mai productiv sau 5 activități pentru un creier în formă.

 

Leave a Comment