Prima sesiune la master

Multă lume m-a întrebat cum e la masterul pe care l-am ales. Știu că față-n față dau un răspuns pe care n-o să-l reproduc aici, dar adevărul e undeva la mijloc. Adică o combinație între ce-ți spun ăia veșnic nemulțumiți și ăia care merg cu sfințenie la toate cursurile și seminarele. Dacă în primele săptămâni făceam parte din a doua categorie, pe parcurs am început să fiu selectivă, iar spre final am selectat varianta să nu prea mai merg pentru că…decembrie și alte asemenea motive, care nu sunt motive, ci scuze. 
Așadar, la drept privat se studiază patru materii pe primul semestru, deloc exotice, cum ar spune cineva:
1. Teoria actului juridic civil – cu Radu Rizoiu
2. Contracte civile translative de drepturi – cu Răzvan Dincă
3. Donații și testamente – cu Romeo Popescu
4. Regimuri matrimoniale – cu Marieta Avram
Cel mai relaxant curs a fost cel ținut de Romeo Popescu, evident. Dacă îți place să asculți pe cineva care e capabil să vorbească despre absolut orice în patru ore, mergi la R.P. Nici nu-ți dau seama cum aluneci în discuții despre părinți, pisici și agricultură, pornind de la testamente. E o călătorie liniștită cu barca într-un ocean de subiecte.
Cel mai interactiv curs a fost cel ținut de Răzvan Dincă, pentru că în realitate cursul se confunda cu seminarul. Aici vorbim despre o călătorie zbuciumată cu placa de surf, în timp ce ești tras de o șalupă care merge cu viteză și virează brusc din când în când. Cazi în apă, te dezmeticești cu greu, urmărești iar firul speței, te trage iar șalupa, apoi, când ai impresia că te-ai prins de soluție, pleoșc! Din nou în apă. E interesant, dar eu nu știu să înot. În orice caz, seminarul ăsta te trimite în locuri ale minții tale în care nu credeai că poți ajunge.
Examenele au fost scrise, mai puțin cel la regimuri, care a fost oral. Nu mai dădusem oral din anul III, cu Bulai, dar n-a fost ca atunci. N-am avut decât subiecte de teorie, iar rezultatele au fost ok (eu una am luat 9), mai ales pentru cei care n-au extras subiecte cu chestii de la 2589 C.civ. încolo. Despre rezultatele de la teoria actului juridic civil nu pot să comentez, că eu n-am dat examenul (au fost aiurea), iar pe restul încă nu le-am primit. Presimt o furtună de note mici la contracte, dar nu m-ar supăra un 5. Din contră.
Per total, după juma’ de master mă declar mulțumită. Materiile de pe semestrul al doilea se anunță a fi cel puțin interesante. 

3 thoughts on “Prima sesiune la master

  1. Buna ! Poti te rog sa-mi recomanzi ceva carti de drept care imi sunt folositoare pe langa cele obligatorii?Mentionez ca sunt in anul intai .As dori ceva de dr civil ,nu am terminat la facultate nici partea generala…. deci nu carti de anul 2 3 4 etc ci carti de incetator ….daca stii autori buni please tell me

Leave a Comment